assalamualaikum
4:02 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.
Bertemu sahabat-sahabat yang kurindui dan lagi disayangi,

alhamdulillah, selepas bercuti semester (ada yg sat dan ada yang lama) kembali semula kita ke kampus masing-masing, mun di mesir baru tamat exam dan tengah cuti selama 4 bulan klu x salah, dan kita masing-masing masuk ke semester baru.

Manusia merancang, dan Allah juga merancang, sebaik-baik perancang Allah s.w.t.
Baru-baru ini kepada sesiapa yang belum maklum, ana dan mas ada merancang untuk berjaulah ke UM kerana kangan sangat kat Paah dan Wani. Org first ana call Adhwa, ajak join sekali dan rancang nak jumpa kat KTM UKM ms on the way nanti, tetiba tiba hari yang dirancang, mas terima mesej dr adhwa kata x boleh p, ana terus call Adhwa, malangnya Adhwa ada meeting tam "campany" dia, ana akur memandangkan fiqh aulawiyat kita pada gelanggang kita sekarang. tepat jam 5.30 ptg, ana siap dengan beg sandang ana untuk keluar rumah, kemudian barulah timbul muka sikenit kita(mas), dia terus tnya kepastian samada paah n wani dah tau ka x, sblm ni ana assume wani n paah free coz dah penah tnya depa, jd kami call ptg tu sekadar nak follow up ja lah, hmmm tetiba bila mas call, ana dengaq nada bunyinya macam negatif ja, tetapi masih bersabar menunggu jawapan sebenar mas, hmm betul la apa yang disangka, kecewa memang tidak dapat digambarkan, last ana terus tidoq.(sedih la konon).

Macam tu la realiti kita, apabila masing-masing berjauhan dan mempunyai wajibat masing, kekangan masa untuk bertemu memang tidak dapat dielakkan, bila orang ni cuti yang len x cuti pulak, tetapi ana masih berharap Allah memberi keizinan kepada kita untuk bertemu lagi suatu masa nanti...

sekadar luahan hati dari insan yang menahan rindu....

uhibbum fillah...
This entry was posted on 4:02 AM and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 comments:


Dapatkan TestIslamic di SahabatMusleem.blogspot

"Wanita itu ibarat buah epal,epal yang tidak berkualiti amat mudah diperolehi kerana ia berguguran ditanah..Tetapi epal yang tidak mampu dibeli berada dipuncak, susah nak dipetik, susah nak digapai..Kadang-kadang epal itu risau, kenapalah diriku belum dipetik?...Lantas ia merendahkan martabatnya dan menggugurkan diri menyembah tanah, sedangkan ia sebenarnya telah ﷲﺍ jadikan begitu tinggi martabatnya sehingga tiada siapa yang berani memetiknya..Hanya pemuda yang benar-benar hebat sahaja yang mampu, mungkin bukan di dunia tapi di akhirat sana, insya-Allah...Biarlah jodoh bukan didunia asalkan cinta Ilahi mengiringi"