epi Birthday to Nisa'!!!
3:17 PM | Author: .: Lestari Bidadari :.

click for more cards send this card through mail
'asifi jiddan!!!
2:12 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.

click for more cards send this card through mail

love
-ad2 farhyn-
assalamualaikum
4:02 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.
Bertemu sahabat-sahabat yang kurindui dan lagi disayangi,

alhamdulillah, selepas bercuti semester (ada yg sat dan ada yang lama) kembali semula kita ke kampus masing-masing, mun di mesir baru tamat exam dan tengah cuti selama 4 bulan klu x salah, dan kita masing-masing masuk ke semester baru.

Manusia merancang, dan Allah juga merancang, sebaik-baik perancang Allah s.w.t.
Baru-baru ini kepada sesiapa yang belum maklum, ana dan mas ada merancang untuk berjaulah ke UM kerana kangan sangat kat Paah dan Wani. Org first ana call Adhwa, ajak join sekali dan rancang nak jumpa kat KTM UKM ms on the way nanti, tetiba tiba hari yang dirancang, mas terima mesej dr adhwa kata x boleh p, ana terus call Adhwa, malangnya Adhwa ada meeting tam "campany" dia, ana akur memandangkan fiqh aulawiyat kita pada gelanggang kita sekarang. tepat jam 5.30 ptg, ana siap dengan beg sandang ana untuk keluar rumah, kemudian barulah timbul muka sikenit kita(mas), dia terus tnya kepastian samada paah n wani dah tau ka x, sblm ni ana assume wani n paah free coz dah penah tnya depa, jd kami call ptg tu sekadar nak follow up ja lah, hmmm tetiba bila mas call, ana dengaq nada bunyinya macam negatif ja, tetapi masih bersabar menunggu jawapan sebenar mas, hmm betul la apa yang disangka, kecewa memang tidak dapat digambarkan, last ana terus tidoq.(sedih la konon).

Macam tu la realiti kita, apabila masing-masing berjauhan dan mempunyai wajibat masing, kekangan masa untuk bertemu memang tidak dapat dielakkan, bila orang ni cuti yang len x cuti pulak, tetapi ana masih berharap Allah memberi keizinan kepada kita untuk bertemu lagi suatu masa nanti...

sekadar luahan hati dari insan yang menahan rindu....

uhibbum fillah...
nk taux shbt2 sekalian...
2:39 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.


salam pertemuan dalam blog lestari ini...


apa khabar ye shbt2 sekalian..

mesti sekarang ni duk cbuk daftar kos n arrange class kan..

sori ye shbt2 yg dikasihi lg dicintai..

ni barulah ana berpeluang utk post sometg untk blog ni..

alhamdulillah..

selepas semggu ana n paah kena lalui minggu haluan siswa,

rasanya masih diberi kekuatan utk meneruskan perjuangan...


kalau nk tau haluan siswa thun ni..

byk perubahan..

xseteruk tahun ana dulu..

thn ni ada byk toleransi antara PM n student.

lgpun pro m pegang..

n wabak H1N1..

bykle kelainan..


sekrg ni ana duk cbuk ckit dgn pemilihan subjek..

ana dpt mikrobiologi..

kurang minatle..

tapi xper je ada hikmahnya..


samale kos ngn cg.akmal dulu..

kos ni duk dalam makmal jer..

kena ckp ngn mikroskop je..

kaji tntg kuman,virus,bakteria..

ha!!! tidak.....

ana bukan org macam 2..

xtaule nk adapt mcmana..

pakat doalah kat ana no..

lecture ana pun semua cina..sorg je melayu..

wa!!!!


semga ana diberi kekuatan n kemudahan dari allah taala..

:: SATU KERINDUAN ::
8:05 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.


Assalamualaikum wbt...

Maaf, lama sungguh ana x post apa2 dlm blog nie... ntah la, nak kata bz, x la sangat cuma kadang2 tu x dak feel... Bila ana bc crita ajah nie, ish! memang dahsyat.Kalo ana, memang boleh nangis kat ctu kan...apa2 pun, benda dah pun jadi, biarkan ia berlalu dan jadikannya sebagai sempadan dlm kehidupan yg akan mendatang.

Malam nie, ana curi jgk masa nak buka blog kita nie... hehe. Abih ja wat kerja bibik free, terus ana mintak broadband abah ana nie. Bukak n jalan2 kat blog ampa n shbt2 yg lein, makan angin...terubat la ckit rindu nie. Yg ana frust sangat sbb dah lama sgt x dengaq suara mun, telah la muka dia...bila tgk balik slide kita tu, rasa mcm nak sgt blik ke zaman di maahad dulu..huhu. Zaman kita sume nampak thiqah(kononnya la), zaman kita terpelihara, zaman yang kita bahagia sangat, zaman kita dgn dunia kita saja...ada seronok, ada sedih, ada geram...tp semua tu la yg mengikat kasih antara kita kan...aduh,rindunya...

Lagi lapan hari ana akan mula bermuqim di KL demi ilmu. Sejujurnya, kadang2 ana rasa bimbang, bila pikiaq mcm mana nak imbang study ngan berjuang, mcm mana nak tolong agama Allah nie, kwn2 mcm mana yg ana akan dpt kat sana...boleh ka ana trus bertahan dgn prinsip dlm diri ana ni??? Dalam setiap sujud ana,hanya kekuatan dari Allah yg ana pohon dan harapkan. Doakan ana ya...saat2 mcm ni, nak sgt jumpa hampa sume, sembang2...citer pengalaman n mcm2 lagi la...

Ok la, ana nak kena tlg mak abah ana key in markah murid2 sat...hehe. Jd assitant cikgu n ustaz mestila bz...huhu. Miss u all...pray 4 me k! Luv u all...

asslamualaikum
1:13 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.
bertemu sahabat-sahabat semua,
lama kita x bertemu noh,
nisa' adhwa n wani pakat dok janji nak jumpa kat maahad n ziarah maahad khamis ni,
best la depa....
hampa ni post la cerita2 hampa semua yg terkini dlm blog ni,
ni tujuan utama kita buat blog ni, klu post dlm ikatan ada min baca lak, privercy satgi,
ana baru-baru ni pi kem kat pahang, bawah KPM,
tension gila dengaq depa dok kutuk ulama' kita,
last program masa bagi sijil tu, ketua wanita umno wilayah mai,
yg laki2 ni pakat takut klu x mau sua tngn salam, kecuali 1org ja ahli j kat sini...
part yg plng ana x blh lupa, spnjng prog tu ana d match maker dengan sorang bdk laki ni,
sebabnya nama dia sama, so dlm tu km ni dgelar 1 pasangan la,
ana bwt x tau ja n sampai la satu slot tu ada mintak 10 org bolintier,
then ana p la...
nak pendek cerita, trainer2 tu saja nak pekena ana, depa ltk la ana sebelah partner yg dipegu tu,
kami kena jadi radio buruk, ana ni dok resah dah nak bisik mcm na kat bdk tu,
sampai turn ana, riyuh satu dewan dok sorak nama kami,
ana dh gtw kat trainer sy serender, x mau buat tp kena paksa gak...
lama gak ar turn ana nak hbs, last2 terpaksa bisik gak wlupun terpaksa,
alsnnya x mau kecoh keadaan la kononnya...
hampa tau dak ana kena bisik apa????????????
"saya suka awak"
hmmm,
x penah2 aku buat qeja lagu tu, sedih la...
ini lah realiti keadaan ana kat universiti la,,
wlupun sekuat mana kita pertahankan jati diri dan menunjukkan qudwah kita,
pihak sana akan paksa jgk kita ikut cara depa.
alhamdulillah, ahli j yang pi tu bkn ana sorang tp sebelah min ada lagi sorang,
dia yang bg ana tu org takut la klu nak pekena dia sebab ketegasan dia tu,
tapi tetap kena gak,
kononnya nak bina self confident la konon,
x pasai2 kena menari dngn pompuan ala hindustan.
puas kena,, melawan sudah dtunjukkan tp kekuasaan x dak kat kita,
apa pun terpaksa turut la jugak.
masa waktu tu baru ana qasa ukhwah penting dklngn shbt sejemaah ni coz masa hari kedua tu,
shbt min ana ni panggil ana bincang mcm na nak buat dengan biah yg kami duduk masa tu,
so kata putus diambil gerakkan solat jemaah dan setiap conclusion yg diminta dr peserta, kami kena bangun bercakap, spt dlm quran kata, kulilhaq walau kanalmurron.

kesan yang ana dapat dr prog tu, kita sebagai ahli j ni kena buka mata sikit dengan realiti la ni,
klu sebelum ni, kita bnyk menekankan benda yang remeh temeh, jaga ikhtilat la, sehingga krn terlalu menjaga sehingga yng menjadi kesan pada dakwah yang tersekat.

oleh itu ana menyeru pada sahabat-sahabat sekelian,
persiapkan diri dengan thaqafah, jaga hablumminallah, hablumminannas.
Jangan org yang pada mata kita tu x lengkap segala-galanya kita jauhkan diri dati,
sebaliknya dia tu kita jadikan peluang untuk kita laksanakan taklif kita sebagai khalifah d muka bumi Allah ni. dan Suburkan UKHUWWAH ISLAMIYAH.

syukran.
khas buat sahabatku
2:06 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.

11:21 PM | Author: .: Lestari Bidadari :.


Salam sejahtera, salam pembuka bicara..
maaf ku pinta buat yang berusaha mewujudkan blog ini...

sungguh ana berterima kasih atas usaha dan komitmen yang diberikan. Dan maaf juga atas kerjasama yang kurang ana salurkan..bukan tak berminat nak involve. cuma sering terasa diri tak sempat. alasan yang maybe langsung tak releven. he2..
apa pun ana tetap tak putus2 berdoa supaya diberi kerajinan untuk buat keja2 mcm ni..
InsyaAllah... bakal menyusur...
'ala kullihal, moga konsisten..

Buat sahabat :
" Berjalanlah dengan penuh harapan walau hidup ini tak bahagia.
Sedekahkanlah satu senyuman walau hatimu tak lagi mampu bertahan.
Belajarlah memaafkan walau dirimu terluka.
Berhentilah memberi alasan walau ingin mengatakan kebenaran.
Hiduplah dalam iman walau harimu penuh dugaan.
Dan berpeganglah kepada Allah walau DIA tak kelihatan.. "

Moga lelahmu dihargai Ilahi walau dicemuh insani.. wassalam. barakallahufik.

from : IK 0623
kem yang ana ngan mas p kat melaka
11:30 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.
f.r.i.e.n.d.s
10:51 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.

If you Love someone,

Put their name in a circle,

Instead of a heart,

Because hearts can break,

But circles go o­n forever.


Everyone hears what you say.

Friends listen to what you say.

Best friends listen to what you don't say.

If all my friends were to jump off a bridge,

I wouldn't jump with them,

I'd be at the bottom to catch them.


Don't frown,

Because you never know who's falling in love with your smile!

If you judge people, you have no time to love them.


Be kind,

For everyone you meet is fighting a harder battle.

It may take o­nly a minute to like someone,

Only an hour to have a crush o­n someone

And o­nly a day to love someone

But it will take a lifetime to forget someone.


Enthusiasm is contagious.

You might cause an outbreak and affect many.

Yesterday is the history,

Tomorrow is a mystery.

Today is a gift,

That is why it is called the present.

Dance like nobody's watching,

and love like it's never gonna hurt.



Dapatkan TestIslamic di SahabatMusleem.blogspot

"Wanita itu ibarat buah epal,epal yang tidak berkualiti amat mudah diperolehi kerana ia berguguran ditanah..Tetapi epal yang tidak mampu dibeli berada dipuncak, susah nak dipetik, susah nak digapai..Kadang-kadang epal itu risau, kenapalah diriku belum dipetik?...Lantas ia merendahkan martabatnya dan menggugurkan diri menyembah tanah, sedangkan ia sebenarnya telah ﷲﺍ jadikan begitu tinggi martabatnya sehingga tiada siapa yang berani memetiknya..Hanya pemuda yang benar-benar hebat sahaja yang mampu, mungkin bukan di dunia tapi di akhirat sana, insya-Allah...Biarlah jodoh bukan didunia asalkan cinta Ilahi mengiringi"