'asifi jiddan!!!
2:12 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.

click for more cards send this card through mail

love
-ad2 farhyn-
assalamualaikum
4:02 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.
Bertemu sahabat-sahabat yang kurindui dan lagi disayangi,

alhamdulillah, selepas bercuti semester (ada yg sat dan ada yang lama) kembali semula kita ke kampus masing-masing, mun di mesir baru tamat exam dan tengah cuti selama 4 bulan klu x salah, dan kita masing-masing masuk ke semester baru.

Manusia merancang, dan Allah juga merancang, sebaik-baik perancang Allah s.w.t.
Baru-baru ini kepada sesiapa yang belum maklum, ana dan mas ada merancang untuk berjaulah ke UM kerana kangan sangat kat Paah dan Wani. Org first ana call Adhwa, ajak join sekali dan rancang nak jumpa kat KTM UKM ms on the way nanti, tetiba tiba hari yang dirancang, mas terima mesej dr adhwa kata x boleh p, ana terus call Adhwa, malangnya Adhwa ada meeting tam "campany" dia, ana akur memandangkan fiqh aulawiyat kita pada gelanggang kita sekarang. tepat jam 5.30 ptg, ana siap dengan beg sandang ana untuk keluar rumah, kemudian barulah timbul muka sikenit kita(mas), dia terus tnya kepastian samada paah n wani dah tau ka x, sblm ni ana assume wani n paah free coz dah penah tnya depa, jd kami call ptg tu sekadar nak follow up ja lah, hmmm tetiba bila mas call, ana dengaq nada bunyinya macam negatif ja, tetapi masih bersabar menunggu jawapan sebenar mas, hmm betul la apa yang disangka, kecewa memang tidak dapat digambarkan, last ana terus tidoq.(sedih la konon).

Macam tu la realiti kita, apabila masing-masing berjauhan dan mempunyai wajibat masing, kekangan masa untuk bertemu memang tidak dapat dielakkan, bila orang ni cuti yang len x cuti pulak, tetapi ana masih berharap Allah memberi keizinan kepada kita untuk bertemu lagi suatu masa nanti...

sekadar luahan hati dari insan yang menahan rindu....

uhibbum fillah...
nk taux shbt2 sekalian...
2:39 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.


salam pertemuan dalam blog lestari ini...


apa khabar ye shbt2 sekalian..

mesti sekarang ni duk cbuk daftar kos n arrange class kan..

sori ye shbt2 yg dikasihi lg dicintai..

ni barulah ana berpeluang utk post sometg untk blog ni..

alhamdulillah..

selepas semggu ana n paah kena lalui minggu haluan siswa,

rasanya masih diberi kekuatan utk meneruskan perjuangan...


kalau nk tau haluan siswa thun ni..

byk perubahan..

xseteruk tahun ana dulu..

thn ni ada byk toleransi antara PM n student.

lgpun pro m pegang..

n wabak H1N1..

bykle kelainan..


sekrg ni ana duk cbuk ckit dgn pemilihan subjek..

ana dpt mikrobiologi..

kurang minatle..

tapi xper je ada hikmahnya..


samale kos ngn cg.akmal dulu..

kos ni duk dalam makmal jer..

kena ckp ngn mikroskop je..

kaji tntg kuman,virus,bakteria..

ha!!! tidak.....

ana bukan org macam 2..

xtaule nk adapt mcmana..

pakat doalah kat ana no..

lecture ana pun semua cina..sorg je melayu..

wa!!!!


semga ana diberi kekuatan n kemudahan dari allah taala..


Dapatkan TestIslamic di SahabatMusleem.blogspot

"Wanita itu ibarat buah epal,epal yang tidak berkualiti amat mudah diperolehi kerana ia berguguran ditanah..Tetapi epal yang tidak mampu dibeli berada dipuncak, susah nak dipetik, susah nak digapai..Kadang-kadang epal itu risau, kenapalah diriku belum dipetik?...Lantas ia merendahkan martabatnya dan menggugurkan diri menyembah tanah, sedangkan ia sebenarnya telah ﷲﺍ jadikan begitu tinggi martabatnya sehingga tiada siapa yang berani memetiknya..Hanya pemuda yang benar-benar hebat sahaja yang mampu, mungkin bukan di dunia tapi di akhirat sana, insya-Allah...Biarlah jodoh bukan didunia asalkan cinta Ilahi mengiringi"