asslamualaikum
1:13 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.
bertemu sahabat-sahabat semua,
lama kita x bertemu noh,
nisa' adhwa n wani pakat dok janji nak jumpa kat maahad n ziarah maahad khamis ni,
best la depa....
hampa ni post la cerita2 hampa semua yg terkini dlm blog ni,
ni tujuan utama kita buat blog ni, klu post dlm ikatan ada min baca lak, privercy satgi,
ana baru-baru ni pi kem kat pahang, bawah KPM,
tension gila dengaq depa dok kutuk ulama' kita,
last program masa bagi sijil tu, ketua wanita umno wilayah mai,
yg laki2 ni pakat takut klu x mau sua tngn salam, kecuali 1org ja ahli j kat sini...
part yg plng ana x blh lupa, spnjng prog tu ana d match maker dengan sorang bdk laki ni,
sebabnya nama dia sama, so dlm tu km ni dgelar 1 pasangan la,
ana bwt x tau ja n sampai la satu slot tu ada mintak 10 org bolintier,
then ana p la...
nak pendek cerita, trainer2 tu saja nak pekena ana, depa ltk la ana sebelah partner yg dipegu tu,
kami kena jadi radio buruk, ana ni dok resah dah nak bisik mcm na kat bdk tu,
sampai turn ana, riyuh satu dewan dok sorak nama kami,
ana dh gtw kat trainer sy serender, x mau buat tp kena paksa gak...
lama gak ar turn ana nak hbs, last2 terpaksa bisik gak wlupun terpaksa,
alsnnya x mau kecoh keadaan la kononnya...
hampa tau dak ana kena bisik apa????????????
"saya suka awak"
hmmm,
x penah2 aku buat qeja lagu tu, sedih la...
ini lah realiti keadaan ana kat universiti la,,
wlupun sekuat mana kita pertahankan jati diri dan menunjukkan qudwah kita,
pihak sana akan paksa jgk kita ikut cara depa.
alhamdulillah, ahli j yang pi tu bkn ana sorang tp sebelah min ada lagi sorang,
dia yang bg ana tu org takut la klu nak pekena dia sebab ketegasan dia tu,
tapi tetap kena gak,
kononnya nak bina self confident la konon,
x pasai2 kena menari dngn pompuan ala hindustan.
puas kena,, melawan sudah dtunjukkan tp kekuasaan x dak kat kita,
apa pun terpaksa turut la jugak.
masa waktu tu baru ana qasa ukhwah penting dklngn shbt sejemaah ni coz masa hari kedua tu,
shbt min ana ni panggil ana bincang mcm na nak buat dengan biah yg kami duduk masa tu,
so kata putus diambil gerakkan solat jemaah dan setiap conclusion yg diminta dr peserta, kami kena bangun bercakap, spt dlm quran kata, kulilhaq walau kanalmurron.

kesan yang ana dapat dr prog tu, kita sebagai ahli j ni kena buka mata sikit dengan realiti la ni,
klu sebelum ni, kita bnyk menekankan benda yang remeh temeh, jaga ikhtilat la, sehingga krn terlalu menjaga sehingga yng menjadi kesan pada dakwah yang tersekat.

oleh itu ana menyeru pada sahabat-sahabat sekelian,
persiapkan diri dengan thaqafah, jaga hablumminallah, hablumminannas.
Jangan org yang pada mata kita tu x lengkap segala-galanya kita jauhkan diri dati,
sebaliknya dia tu kita jadikan peluang untuk kita laksanakan taklif kita sebagai khalifah d muka bumi Allah ni. dan Suburkan UKHUWWAH ISLAMIYAH.

syukran.
khas buat sahabatku
2:06 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.

video

11:21 PM | Author: .: Lestari Bidadari :.


Salam sejahtera, salam pembuka bicara..
maaf ku pinta buat yang berusaha mewujudkan blog ini...

sungguh ana berterima kasih atas usaha dan komitmen yang diberikan. Dan maaf juga atas kerjasama yang kurang ana salurkan..bukan tak berminat nak involve. cuma sering terasa diri tak sempat. alasan yang maybe langsung tak releven. he2..
apa pun ana tetap tak putus2 berdoa supaya diberi kerajinan untuk buat keja2 mcm ni..
InsyaAllah... bakal menyusur...
'ala kullihal, moga konsisten..

Buat sahabat :
" Berjalanlah dengan penuh harapan walau hidup ini tak bahagia.
Sedekahkanlah satu senyuman walau hatimu tak lagi mampu bertahan.
Belajarlah memaafkan walau dirimu terluka.
Berhentilah memberi alasan walau ingin mengatakan kebenaran.
Hiduplah dalam iman walau harimu penuh dugaan.
Dan berpeganglah kepada Allah walau DIA tak kelihatan.. "

Moga lelahmu dihargai Ilahi walau dicemuh insani.. wassalam. barakallahufik.

from : IK 0623
kem yang ana ngan mas p kat melaka
11:30 AM | Author: .: Lestari Bidadari :.

Dapatkan TestIslamic di SahabatMusleem.blogspot

"Wanita itu ibarat buah epal,epal yang tidak berkualiti amat mudah diperolehi kerana ia berguguran ditanah..Tetapi epal yang tidak mampu dibeli berada dipuncak, susah nak dipetik, susah nak digapai..Kadang-kadang epal itu risau, kenapalah diriku belum dipetik?...Lantas ia merendahkan martabatnya dan menggugurkan diri menyembah tanah, sedangkan ia sebenarnya telah ﷲﺍ jadikan begitu tinggi martabatnya sehingga tiada siapa yang berani memetiknya..Hanya pemuda yang benar-benar hebat sahaja yang mampu, mungkin bukan di dunia tapi di akhirat sana, insya-Allah...Biarlah jodoh bukan didunia asalkan cinta Ilahi mengiringi"